2011. június 6., hétfő

Emeletes sajttorta-szendvics


Ezt a receptet a Tihany Válogatás számára készítettem – nagyon finomak a sajtjaik, és gyakorlatilag végtelen számú variációban felhasználhatók. Ezt a receptet remélhetőleg nemcsak a sajtimádók fogják szeretni!

Hozzávalók:
1 cs szeletelt Edami sajt
15 dkg Medve sajt vagy más krémsajt
15 dkg
natúr tehéntúró
10 dkg vaj
1 csokor snidling
csipet só
fél csokor petrezselyem
(idény és igény szerint bármilyen fűszerezésű lehet, mehet
bele újhagyma zöldje, medvehagyma stb.)

A krémsajtot a vajjal és a jól áttört túróval együtt simára keverjük,
majd hozzáadjuk az apróra vágott fűszereket. Egy szelet Edami sajtot megkenünk a krémmel, majd ráteszünk egy újabb szelet sajtot, ezt is megkenjük, végül pedig újra a sajt következik. Szorosan és óvatosan folpackba tekerjük a "sajtszendvicset", majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára. Másnapra jól összeérnek az ízek, megdermed a finomság, így könnyen szeletelhető.


utóirat: egyébként pedig legyetek Tihany Válogatás Bisztro rajongók a Facebook-on, mert mostantól sok-sok jó receptet, tippet és ötletet teszek majd itt közzé, sőt: nyeremények is lesznek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése