Ezt a receptet a Tihany Válogatás számára készítettem – nagyon finomak a sajtjaik, és gyakorlatilag végtelen számú variációban felhasználhatók. Ezt a receptet remélhetőleg nemcsak a sajtimádók fogják szeretni!
Hozzávalók:
1 cs szeletelt Edami sajt
15 dkg Medve sajt vagy más krémsajt
15 dkg natúr tehéntúró
10 dkg vaj
1 csokor snidling
csipet só
fél csokor petrezselyem
(idény és igény szerint bármilyen fűszerezésű lehet, mehet bele újhagyma zöldje, medvehagyma stb.)
A krémsajtot a vajjal és a jól áttört túróval együtt simára keverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fűszereket. Egy szelet Edami sajtot megkenünk a krémmel, majd ráteszünk egy újabb szelet sajtot, ezt is megkenjük, végül pedig újra a sajt következik. Szorosan és óvatosan folpackba tekerjük a "sajtszendvicset", majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára. Másnapra jól összeérnek az ízek, megdermed a finomság, így könnyen szeletelhető.
utóirat: egyébként pedig legyetek Tihany Válogatás Bisztro rajongók a Facebook-on, mert mostantól sok-sok jó receptet, tippet és ötletet teszek majd itt közzé, sőt: nyeremények is lesznek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése