2010. november 2., kedd

Sajttorta

A tésztához 24 dkg darált kekszet, 10 dkg olvasztott vajjal elkeverünk és egy kerek tortaforma aljába belenyomkodjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt elősütjük.




Beszéljük rá a Gyerekeket, hogy süssenek-főzzenek velünk.  Nagy élmény lesz mindkét félnek. Imádom nézni, ahogy nyakig lisztesek, kevernek-kavarnak, még akkor is ha tíz perc után megunják. Ha megszeretik, már maguktól is nekiállnak a sütésnek, mint nálunk. Holnap megmutatom, milyen mézeskalácsokat sütöttek, amíg mi nem voltunk itthon!

Folytassuk:17 dkg kristálycukrot elkeverünk 5 doboz Philadelphia krémsajttal, majd 1 dl tejfölt és 4 dkg lisztet adunk hozzá. 2 citrom levével és héjával ízesítjük, legvégül 3 egész tojást keverünk bele. Ha egy rúd vanília kikapart magját is hozzáadjuk csak javíthatunk az ízén. Rásimítjuk az elősütött keksztésztára, visszatesszük a 160 fokos sütőbe és 55-60 percig sütjük. Miután kihűlt, már szeletelhetjük is. Tejszínes karamellt készítettem hozzá, de szerintem önmagában is fantasztikus.





2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ha gőzzel sütöd, alacsonyabb hőmérsékleten, majd a sütés befejeztével a kikapcsolt sütőben hagyod legalább 45 percig, akkor krémesebb állagú lesz, és nem reped meg.

    VálaszTörlés