2010. november 2., kedd

Éde savanyú csirke




Hozzávalók 1 kb. 1,5 kg-os csirkéhez:

1 db citrom reszelt héja és leves
1 ek barnacukor
Fél narancs reszelt héja és leve
2 ek. fehér balzsamecet
1 tk só
Feketebors
Csipet őrölt fahéj
Csipet őrölt szerecsendió
2 ek olívaolaj
Az olaj kivételével az összes hozzávalót addig keverjük, míg a só és a cukor felolvad. Ezután hozzáadjuk az olajat is, és a megtisztított szárazra törölt csirkét beleforgatjuk a pácba. 20 percig benne hagyjuk, tepsibe tesszük és a maradék páccal folyamatosan locsolgatva, 150 fokos sütőben megsütjük. A három csirke ne zavarjon meg senkit, nálunk ennyi a mennyiség. Ráadásul ezek csak 1 kg körüli csirkék voltak.


A köret:

Jázmin rizs lilahagymával, fahéjjal, szegfűszeggel és curryvel együtt főzve. Fantasztikus ízek és illatok töltötték be az egész lakást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése