2010. november 2., kedd

Laskagomba leves



Hozzávalók:

1 Tamara
3 közepes szál sárgarépa
60 dkg laskagomba
3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
2 babérlevél
Bors
Fűszerpaprika
2 dl tejföl
1,5 l alaplé vagy víz

A karikára vágott zöldséget kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az újhagymát és a babért is. Nálunk ez kb 20 percig tartott, míg a Tamika beledobálta egyesével a fazékba az újhagyma karikákat. Ezután adjuk hozzá a gombát, majd miután kissé megpároltuk, szórjuk meg fűszerpaprikával és frissen őrölt feketeborssal. Felöntjük folyadékkal, 20 percig főzzük, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk sok-sok petrezselyemmel. Erről már nincs képem mert elfogyott....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése