2010. szeptember 24., péntek

Visszatértem!

A nyaralások, a következő könyv előkészületei és a napi (nem kevés) munka miatt kicsit elúsztam, de megint itt vagyok, rögtön egy őszies recepttel. Elkezdődött a vadszezon, ha szerencsénk van, hozzájuthatunk jó minőségű szarvassonkához (piacokon, vásárcsarnokban általában van!). Ha nincs szarvassonka, akkor ez a salátarecept kitűnően illik egy hideg hátszínhez, de bélszínből is meg lehet csinálni.

Akkor íme a recept:
Egy közepes fej céklát meghámozunk, megmosunk és vékony metéltre vágjuk. Két narancsot meghámozunk, majd a rostok között lévő gyümölcshúst kivágjuk (hogy ne maradjon rajta a fehér hártya). A megmaradt, rostos narancsból kifacsarjuk az összes levet, összekeverjük három evőkanál balzsamecettel és három evőkanál olívaolajjal. Ezután a narancsot, céklát belekeverjük tíz deka rukkolába vagy más (ideális esetben kesernyésebb típusú) salátakeverékbe. Meglocsoljuk az öntettel és a vékonyra szeletelt sonkára halmozzuk.


Szeretitek a vadat? Én nagyon szeretem a vadételeket, úgyhogy ha szeretnétek, szívesen rakok még fel recepteket!

3 megjegyzés: