2013. augusztus 2., péntek

Levendula

Hadd osszam meg veletek egyik új receptemet, amit ha elolvastok biztos vagyok benne, hogy mindannyiótok rohanni fog az alapanyagokért és elkészíti még ma este! Ennek a különlegességnek nehéz ellenállni!
Addig érdemes kipróbálni, amíg még van friss levendula! (De természetesen a szárított is eléri hatását, ha már nem lesz elérhető.)

Krémsajtos levendulás csokoládétorta

Hozzávalók: 
125 gr étcsokoládé
125 gr vaj
200 gr kristálycukor
2 tojás
75 gr liszt
csipet só, 
200 gr krémsajt /philadelphia vagy medve/
1 ek. vanília kivonat
2 szál levendula 

A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tojást a cukorral és  a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a legvégül a vanília aromát is. Sütőpapírral kibélelt 22-24 cm-s pástétom formába öntjük a massza egyik felét. A közepére sajtdarabokat teszünk és megszórjuk levendula virággal. Ráöntjük a massza másik felét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a krémsajtos, csokoládés levendulás belseje még lágy, kívül pedig már kemény a tésztája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése