Addig érdemes kipróbálni, amíg még van friss levendula! (De természetesen a szárított is eléri hatását, ha már nem lesz elérhető.)
Krémsajtos levendulás csokoládétorta
125 gr étcsokoládé
125 gr vaj
200 gr kristálycukor
2 tojás
75 gr
liszt
csipet só,
200 gr krémsajt /philadelphia vagy medve/
1 ek. vanília kivonat
2 szál levendula
A
csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tojást a
cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott
csokoládét, összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a
legvégül a vanília aromát is. Sütőpapírral kibélelt 22-24 cm-s pástétom formába
öntjük a massza egyik felét. A közepére sajtdarabokat teszünk és
megszórjuk levendula virággal. Ráöntjük a massza másik felét és 180
fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a krémsajtos, csokoládés levendulás belseje még lágy, kívül pedig már kemény a tésztája.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése