Ahogyan említettem, a JAR főzőiskolában igazi ínyenc ételeket készítettünk. Lehet, hogy nem a legegyszerűbb ételek, de nem igényelnek túl nagy hozzáértést, hanem inkább kísérletező kedvet, és egy nyugodt délutánt, amikor átadhatjuk magunkat a főzés és alkotás örömének.
Alább a receptek, jó pihenést és alkotást mindenkinek a hétvégére!
Málnaecetes
friss saláta rántott kecskesajttal
20 dkg málna
20 dkg lágy, krémes kecskesajt
1 szál friss tárkony
liszt, tojás, pankómorzsa, olaj
Dresszinghez:
10 dkg málna
1 dl fehérborecet
1 dl olívaolaj
1 mokkáskanál dijoni mustár
5 dkg barnacukor
1 dl víz
A dresszinghez a málnát, cukrot, az ecetet, valamint a
vizet feltesszük főni, lassan 10 percig főzzük, majd átpasszírozzuk. Miután
kihűlt összekeverjük a dijoni mustárral és olívaolajjal.
A kecskesajtot összekeverjük a finomra vágott
tárkonnyal, és kis golyókat formázunk belőle. Lisztbe, felvert tojásba és a
morzsába megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük őket.
A salátát összekeverjük a friss málnaszemekkel,
meglocsoljuk a dresszinggel, és a tetejére elhelyezzük a kecskesajt golyókat.
Kenyértésztában
sült sertésszűz barnacukros répával
20 dkg
magozott zöld olívabogyó
15 dkg
bacon
1 ek
zsemlemorzsa
1 db
tojás
1 ek
olívaolaj
só,
bors
1 kk kristálycukor
Kenyértésztához:
40 dkg
liszt
2 dl
langyos víz
1 dkg
só
2 dkg
élesztő
fél dl
olívaolaj
Körethez:
60 dkg
sárgarépa
barnacukor
5 dkg
vaj
A bacon
szalonnaszeletek 180 fokos sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük. Miután
kihűlt, mozsárban apróra törjük. Az olívabogyót ledaráljuk vagy pépesre
turmixozzuk. Az olívapürét összekeverjük a tojással, szalonnával és
zsemlemorzsával.
A
sertésszüzet négy egyforma darabra vágjuk, sózzuk borsozzuk, majd forró
serpenyőben körbesütjük minden oldalát. Félretesszük, majd beburkoljuk a
szalonnás olíva pasztával.
A
kenyérhez langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az
élesztőt. Ezután egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős
vizet, megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, alaposan bedagasztjuk, majd
langyos helyen fél órán át pihentetjük. Újra összegyúrjuk, és négy egyforma
cipóra osztjuk. Kb ujjnyi vastagra nyújtjuk, és mindegyik tészta közepébe 1-1
szüzet belecsomagolunk.
200
fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Miután megsült, vizes
ecsettel átkenjük a tetejét.
A
sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, összekeverjük olvasztott
vajjal és barnacukorral, valamint egy csipet sóval. Zsírpapírral kibélelt
sütőlapra fektetjük, és 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Katalán krém
1 l tej
8
tojássárgája
1
narancs reszelt héja
1
csipetnyi fahéj
két
evőkanál kukoricaliszt
10 dkg
kristálycukor
5 dkg
cukor a karamellizáláshoz
A tejet
a narancshéjjal és fahéjjal feltesszük melegedni. Közben a tojássárgáját simára
keverjük a cukorral és kukoricaliszttel. Miután a tej teljesen felmelegedett,
állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásos cukros keverékhez, majd
visszatesszük a tűzre, és kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük.
Vigyázzunk, hogy nehogy összeugorjon a tojássárgája, mert attól túrós állagú
lehet a krém.
Ezután
tálakba töltjük, megvárjuk míg teljesen kihűl. Tálalás előtt megszórjuk
cukorral, és égető pisztollyal rákaramellizáljuk.
Achiotean's Stone - Titanium's teeth - TITIAN
VálaszTörlésTito's Stone titanium vs platinum - Titanium's titanium dioxide skincare teeth. TITIAN CHEESE, SWEET, HEAT, MEGA DRINK. Rating: titanium vs stainless steel 5 · 슬롯 3 reviews · $6.00 black titanium wedding band · In stock