2013. augusztus 23., péntek

Chili, fagyi, mangalica

A fagyiszezon még nagyban tart, aminek az időjárás is kedvez - és amiért minden fagyiimádó hálás, mert most okkal nassolhat :) Megosztom most veletek egyik fagylaltkülönlegességemet, amit bátran ajánlok minden ínyencnek - aki kicsit különlegesebb édességre vágyik. A receptet egyébként A mangalica c. könyvben is megtaláljátok.

Csokoládéfagylalt mangalicatepertővel és chilivel

Hozzávalók:
15 dkg Valrhona Guanaja 80%-os étcsokoládé
7,5 dkg sötét muscovado nádcukor
7,5 dkg nádcukor
1 ek kakaópor
4 tojás sárgája
5 dl tejszín
5 dkg ropogós mangalica tepertő
2 db chilipaprika
2 kk maldon só

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, és tovább keverjük. A tejszínt felforraljuk, majd a cukros tojáshoz keverjük. Lassú fordulaton keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk az olvasztott csokoládét is, jól összekeverjük, majd teljesen kihűtjük és fagylaltgépben elkészítjük (fagylaltgép hiányában jó előre lefagyasztott, vastag falú fémtálba öntjük, majd mélyhűtőbe tesszük, és félóránként habverővel kikeverve megdermesztjük). Mielőtt teljesen kifagyna, hozzáadjuk az apróra vágott tepertőt, a chilit és a sót is.

Ha nem szeretnétek fagylaltot készíteni - vagy nincsen hozzá eszközötök - készen vett, jó minőségű csokoládé fagylalttal is elkészíthetitek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése