A legfinomabb nyári vacsorák egyike a kukorica! A gyerekek imádják rágcsálni – mi pedig örülhetünk, hiszen a kukorica gazdag vitaminokban és magnéziumban.
Hozzávalók:
4 csöves kukorica
5 dkg vaj
fél csokor petrezselyem
fél citrom leve
só
A kukoricáról lefejtett levelekből néhányat a fazék aljára teszünk, ráfektetjük a kukoricát, a tetejére is teszünk leveleket, majd felöntjük hideg vízzel, lefedjük, és a forrástól számítva 20-25 perc alatt megfőzzük. Közvetlenül fogyasztás előtt a vajat egy kis edényben felolvasztjuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, kissé átforrósítjuk, meglocsoljuk a citrom levével, megsózzuk, és a lecsepegtetett kukoricát meglocsoljuk vele. Ínyencek egész nyugodtan meg is forgathatják a forró serpenyőben, hogy egy kis kérget kapjon.
Ha pedig a gyerekek nem esznek belőle, akkor adhatunk a vajhoz akár egy kis chilit is! Én nagyon szeretem a koriandert, petrezselyem helyett azt is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése