vendégül láttuk néhány barátunkat Márton-nap alkalmából. libasült ezúttal nem volt – azt gondoltam ugyanis, hogy már mindenki teleette magát vele a héten, de mint kiderült, mégsem.... de azért így is jóllaktak:-))) a menü a következő volt: libanyakleves, utána egy kis hal, majd borjúkaraj libamájjal (libamájrecept alább), végül Laura csodálatos csokipudingos sütije, az almás-fahéjas krémes (receptje a könyvemben), illetve egy karácsonyi magvas-gyümölcsös süti. Végezetül pedig sajtokat ettünk, hála Matthieu-nek, aki vérbeli franciaként egy profi válogatást hozott nekünk, és némi oktatást is tartott. meg némi szemléltetést is, de ezt nem részletezem:-)))
itt a konyhánkban, Laura barátnőjével, Mucussal:
ez itten a forraltbor:
ez meg a leves:
a főzés nagy meló... nekem például a fazékra való fedő megtalálása mindig komoly problémát okoz!
aztán mégiscsak meglett minden, ami kell...!
így készült a hal. fekete tőkehalat vettem, amit a boltban készen kapható tempurával kell bevonni (a tempuraport vízzel kell elkeverni, ebben kell megmártani a halszeleteket). aztán forró, de tényleg nagyon forró olajban kell kisütni a halat. a legjobb a mogyoróolaj, mert az még egy különleges aromát ad a halnak.
mézes-szójaszószos öntettel ettük....
...elégedett voltam vele:-)
itt Laura (egyik) specialitása, a pudingos-csokis süti, még a serpenyőben, és utána a tányéron. jól látszik, hogy kívül kemény, belül lágy (éppen mint mi, férfiak:-)))
itt pedig a calvadosos almaszószt gyújtom meg, ez volt az estén a meglepetés. bejött:-)
végül a sütik, a sajtok..... énszerintem az ember az ilyen alkalmakért él, amikor jó étel körül összegyűlik egy jó társaság, akiket az ember szeret. sokan egyetértettek velem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése