2009. november 4., szerda

ami a könyvből kimaradt... 3. körtecarpaccio

Nem kell megijedni: carpaccio alatt azt értjük, ha valamit nagyon vékonyra szeletelnek (többé-kevésbé). Én a körtével csináltam most ugyanezt. Remek desszert, és természetesen más gyümölccsel is működik.



Hozzávalók: 
 
4 db kemény vilmoskörte
5 dkg barnacukor
fél rúd vanília
5 cl körtepálinka
vaníliafagylalt
5 dkg pisztácia 
1 db lime

A körtéket megmossuk és késsel vagy uborkagyaluval hajszálvékony szeletekre vágjuk. A pálinkába beletesszük a barnacukrot és a vanília kikapart magját. Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen el nem olvad. A vanília fagylaltot kigombócozzuk és megforgatjuk a durvára vágott zöldpisztáciában. A körtéket kör alakba hideg tányérra rendezzük, meglocsoljuk a cukros vaníliás pálinkával és limehéjat reszelünk a rá. Közepére teszünk egy pisztáciás vanília fagylaltot és azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése