igaz, vége a Márton-napi őrületnek, de egy jó libamájrecept sosem jön rosszul. ha tudnák, milyen egyszerű! illetve: tudják meg, milyen egyszerű!
a csodaszép libamájakat megmossuk, az esetleges hártyákat eltávolítjuk róluk.
utána kb. másfél-két centis szeletekre vágjuk őket, jól megsózzuk, frissen őrölt borssal megborsozzuk:
száraz, de forró serpenyőben elősütjük a szeleteket. mivel a libamáj elég zsíros önmagában, ezért nem kell alá olajat vagy zsírt tenni. mindkét oldalukat sütjük 1-1 percig:
utána egy tepsire szedjük őket, és még 6-8 percre betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
ennyi az egész! íme a végeredmény: én borjúkarajjal és zelleres krumplipürével kínáltam a vendégeknek (a szósz Calvados-os almaszósz, amit meg is gyújtottam!), de pirítóssal is nagyon finom. próbálják ki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése