Mit főztök a hétvégén? Ha még nem tudjátok, akkor hadd segítsek az alábbi a recepttel: a pontyot grillen, vagy serpenyőben is elkészíthetitek, a tészta a gombás szósszal pedig nagyon ízletes lakoma lesz, de tálalható párolt zöldséggel is, a hatás nem marad el. A recept egyébként eredetileg a Mai magyar konyha c. könyvemben jelent meg - ebből is látszik, milyen aktuális még ma is.
Grillezett pontyfilé csiperkegombás széles metélttel
Grillezett pontyfilé csiperkegombás széles metélttel
Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé
5 dkg füstölt szalonna
50 dkg széles metélt
30 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1-1 db édes és erős paprika
1 db paradicsom
1 dl tejföl
só
olaj
1 ek liszt
1 kk fűszerpaprika
60 dkg pontyfilé
5 dkg füstölt szalonna
50 dkg széles metélt
30 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1-1 db édes és erős paprika
1 db paradicsom
1 dl tejföl
só
olaj
1 ek liszt
1 kk fűszerpaprika
Elkészítés:
a széles metéltet sós, lobogó vízben kifőzzük. A pontyból
négy egyforma szeletet vágunk, és enyhén besózzuk. A zöldségeket
megmossuk, megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés
olajon pirítani kezdjük, és hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát.
Miután elfő a leve, megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával,
és felöntjük 2 dl vízzel. Megsózzuk, felforraljuk, a tejföllel
dúsítjuk, beleforgatjuk az apró kockára vágott paprikát és
paradicsomot, valamint az előzőleg kifőzött széles metéltet.
Közben a pontyszeletek mindkét oldalát kevés olajon 4-4 perc
alatt megsütjük, végül a forró gombás-paprikás széles
metélttel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése