Nyáron egy jó húsétel előtt jólesik a hűsítő gyümölcsleves. A szokásos barack-, eper- és málnaleves helyett most egy kicsit szokatlanabb receptet mutatok meg nektek, a hideg áfonyalevest. Ez a nagyon egyszerű, percek alatt elkészíthető étel garantált sikert fog aratni, és nem fogják elhinni a vendégek, hogy ennyire egyszerű elkészíteni. (A recept egyébként a Mai magyar konyha c. könyvemben is megjelent.)
Hozzávalók:
50 dkg friss vagy mirelit áfonya
6 dl natúr joghurt
4 dl tej (minél magasabb zsírtartalmú, annál jobb)
2-3 ek akácméz
1 db citrom leve
50 dkg friss vagy mirelit áfonya
6 dl natúr joghurt
4 dl tej (minél magasabb zsírtartalmú, annál jobb)
2-3 ek akácméz
1 db citrom leve
Minden hozzávalót beleteszünk egy turmixgépbe, jól
összemixeljük. Ha fontos számunkra a leves textúrája, és
szeretnénk elkerülni a magokkal való találkozást, akkor
turmixolás után szűrjük le, de egyébként azonnal fogyasztható
– nem kell mindennap órákat állni a konyhában. Azáltal
egyébként, hogy a levest nem kell főzni, az étel megőrzi az
összes fontos ásványi anyagot, vitamint és minden értékes
tápanyagot – vagyis mindent, ami a lényege egy friss gyümölcsnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése