2011. február 2., szerda

Virslisaláta uborkával

Az egyik kedvenc német receptem következik, ami annyira egyszerű, hogy tulajdonképpen a hűtőben megbújó maradékokból is össze lehet állítani. Ami kell hozzá:

8 szál virsli
8 csemegeuborka
1 ek sózott kapribogyó (elhagyható)
4 db főtt tojás
10 dkg majonéz
1 dl tejföl
fél citrom leve
fehér bors (ha nincs, persze jó a fekete is)




A tojásokat forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 6 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A virslit és a csemegeuborkát egyforma vékony metéltre vagy karikákra vágjuk. A kapribogyóról lemossuk a sót. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a fél citrom levével és a borssal, majd beleforgatjuk az uborkát, kapribogyót és virslit. Egy-két órára hűtőbe tesszük tálalás előtt, hogy az ízek jól összeérjenek. Én fekete kenyérrel szeretem (így tálaltuk a könyvemben is), és főtt tojást is szoktam adni mellé.

2 megjegyzés:

  1. Igen, ez nálunk is mindig sikeresnek bizonyul. Én majonéz helyett egy kevés dijoni mustárt szoktam belekeverni.

    VálaszTörlés