Kezdő szakácsok is bátran nekiállhatnak ennek a finomságnak, mert tényleg nagyon egyszerű elkészíteni. Így Valentin-napkor ráadásul jól is jön valami, ami édes és kicsit pikáns... ideális meglepetés szívünk hölgyének/urának ez a mazsolával és mogyoróval töltött, rizlingben főtt alma, amelynek receptjét egyébként Németország borairól híres Rajna-vidék-Pfalz tartománya inspirálta. Tudom, hogy Németországról nem elsősorban a borokra gondoltok, de higgyétek el: elképesztő boraik vannak, főleg a francia határhoz közel.
Hozzávalók két főre:
2 alma
5 dkg aranymazsola
5 dkg mogyoró
1 dl rizling
0,5 dl tejszín
fél citrom
1 kk kristálycukor
csipet fahéj
Az almákat megmossuk, és a közepüket kikaparjuk, majd meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A magházas részt kiválogatjuk és kidobjuk, a maradék gyümölcshúst apróra vágjuk, és összekeverjük a kristálycukorral. 10 perc után kinyomkodjuk a levét. A mogyorót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Egy tálban összekeverjük a cukrozott almát, a mazsolát, a mogyorót és a fahéjat. Visszatöltjük az almákba, és hőálló üvegtálba állítjuk. A rizlinget összeforraljuk a tejszínnel, és az almákra öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Általában desszertként ajánlom, de mivel elég édes, akár önmagában is elég lehet egy randevúhoz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése