2010. augusztus 2., hétfő

Bréma: egy kis munka

Brémában persze dolgoztunk is, mégpedig egy igen híres séffel. Arnd Feye a Bremer Ratskeller nevű tradicionális, illetve a L'Orchidée nevű, Michelin-csillagos gourmet étterem főszakácsa is (a kettő egy helyen van), nagyon elismert a szakmában. Nekem Arnd azt mutatta meg, hogyan kell az angolnával bánni. Hát, nem mondom, hogy nagyon bizalomgerjesztő volt (mármint az angolna), de érdekesnek érdekes volt, az biztos.

Itt éppen a füstölt angolnát tanulmányozom.


Itt a folyami rákot.


Brémában – akárcsak Németország sok északi városában – előszeretettel fogyasztanak tengeri és folyami állatokat, rákokat, halakat, angolnákat...


az angolnapástétom és hozzávalói:


Munka közben:


Ez itt fent pedig már a desszertek egyike (gyönyörű fotó, nem?). Németország sok tájához hasonlóan itt is rajonganak a piros bogyós gyümölcsökért.

Köszi mindent, Arnd!


fotók: Végel Dániel.

1 megjegyzés:

  1. Tényleg gyönyörűek a fotók! Úgy száll a porcukor, mint a hó!

    VálaszTörlés