Brémában persze dolgoztunk is, mégpedig egy igen híres séffel. Arnd Feye a Bremer Ratskeller nevű tradicionális, illetve a L'Orchidée nevű, Michelin-csillagos gourmet étterem főszakácsa is (a kettő egy helyen van), nagyon elismert a szakmában. Nekem Arnd azt mutatta meg, hogyan kell az angolnával bánni. Hát, nem mondom, hogy nagyon bizalomgerjesztő volt (mármint az angolna), de érdekesnek érdekes volt, az biztos.
Itt éppen a füstölt angolnát tanulmányozom.
Itt a folyami rákot.
Brémában – akárcsak Németország sok északi városában – előszeretettel fogyasztanak tengeri és folyami állatokat, rákokat, halakat, angolnákat...
az angolnapástétom és hozzávalói:
Munka közben:
Ez itt fent pedig már a desszertek egyike (gyönyörű fotó, nem?). Németország sok tájához hasonlóan itt is rajonganak a piros bogyós gyümölcsökért.
Köszi mindent, Arnd!
fotók: Végel Dániel.
2010. augusztus 2., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tényleg gyönyörűek a fotók! Úgy száll a porcukor, mint a hó!
VálaszTörlés