Itt a barackszezon is, és jönnek vissza a forró nyári napok – adjatok a vendégeknek sült barackot! Ripszropsz kész, és mindig sikert arat. A hozzávalók: 4 friss őszibarack, 2 dkg vaj, 3 evőkanál barna cukor, vaníliafagylalt – meg egy jó serpenyő.
A barackokat félbevágjuk, kivesszük a magjukat, és a domború felükön egy kis talpat vágunk rájuk, hogy biztosan álljanak a lábukon. A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk és rászórjuk a barna cukrot. A barackokat a lapos (belső) felükkel lefelé a cukros vajra tesszük és szép lassan barnára pirítjuk őket, aztán kivesszük és a domború felükre fordítjuk. A serpenyő alján összegyűlt finom levet felöntjük egy deci vízzel és felforraljuk. Míg ez elkészül, a barackmagok helyére egy-egy kanál vaníliafagyit teszünk, majd meglocsoljuk a közben elkészült karamellel. Már tálalhatjuk is!
Fotó: Körmendi Imre. Styling: Kapolka Ági.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez jól néz ki, és tényleg egyszerű, köszi.
VálaszTörlés