2010. május 27., csütörtök

Currywurst!

Magyarul: currys kolbász. Ezt készítettem a Német Turisztikai Hivatal legutóbbi rendezvényén, ahol Berlin és Budapest turisztikai együttműködéséről adtak elő a két város illetékesei, egy nagyon nagyon kellemes délutáni program keretében.
A currywurst a berliniek egyik legfinomabb helyi eledele, mely hagyományos bajor fehérkolbászból készül. A kolbásznál sokkal fontosabb azonban a curry-s szósz, amelynek receptjét nemsokára fel is teszem ide, hátha valaki kedvet kap az elkészítéséhez:)

Íme néhány kép egy jó hangulatú rendezvényről (a fotókat Végel Dániel készítette)!
Az éhes vendégek egy része:


Ő Dernovics Laci barátom, a Hivatal külképviselet-vezetője (és nagy gourmand!):


Odakinn már sül a jellegzetes, fehér kolbász:


... aztán megrohant a tömeg, alig győztem! Szerencsére nagyon ízlett mindenkinek:))


Itt például Herr Kieker gratulál nekem az autentikus currywurst-hoz (ő a Berlini Turisztikai Hivatal vezetője):


És hogy miért voltak úgy oda? Hát íme, ilyen a felszeletelt, megsütött kolbász, és a curry-s krém, amibe mártogatni lehet. Higgyétek el, pont olyan finom, amilyennek kinéz.....

Hamarosan jön a receptje!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése