2010. április 27., kedd

Finomság előrelátó háziasszonyoknak

Ez a recept szerepel a Süteményeskönyvben is, de azért adom itt közre, mert az egyik kedvencem. Remekül variálható, az évszakhoz illően elkészíthető sütemény. Ráadásul az a nagy előnye is megvan, hogy ha mondjuk vendégeket várunk, elkészíthetjük a desszertet előző este, így a nagy napon nem kell vele bajlódni. Tálalás előtt fél órával azért vegyük ki a hűtőből!

Hozzávalók:
• 25 dkg mascarpone krémsajt
• 2 tojássárgája
• 2 dl tejszín
• 6 dkg porcukor
• 1 dkg vaníliás cukor

A tojások sárgáját a vaníliás cukorral, valamint a porcukor felével habosra keverjük. A tejszínből a cukor másik felével kemény habot verünk. A mascarponét, majd a tejszínhabot óvatosan a tojássárgájához keverjük, ezután hűtőbe téve 4-5 órát dermesztjük. Keverhetünk a krémbe zabpelyhet is, ettől kicsit ropogós lesz. Ne felejtsünk el friss gyümölcsöt tálalni mellé: nyakunkon az eperszezon, például!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése