Ez a recept szerepel a Süteményeskönyvben is, de azért adom itt közre, mert az egyik kedvencem. Remekül variálható, az évszakhoz illően elkészíthető sütemény. Ráadásul az a nagy előnye is megvan, hogy ha mondjuk vendégeket várunk, elkészíthetjük a desszertet előző este, így a nagy napon nem kell vele bajlódni. Tálalás előtt fél órával azért vegyük ki a hűtőből!
Hozzávalók:
• 25 dkg mascarpone krémsajt
• 2 tojássárgája
• 2 dl tejszín
• 6 dkg porcukor
• 1 dkg vaníliás cukor
A tojások sárgáját a vaníliás cukorral, valamint a porcukor felével habosra keverjük. A tejszínből a cukor másik felével kemény habot verünk. A mascarponét, majd a tejszínhabot óvatosan a tojássárgájához keverjük, ezután hűtőbe téve 4-5 órát dermesztjük. Keverhetünk a krémbe zabpelyhet is, ettől kicsit ropogós lesz. Ne felejtsünk el friss gyümölcsöt tálalni mellé: nyakunkon az eperszezon, például!
2010. április 27., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése