2010. február 21., vasárnap

...és itt a vége!

a tegnap sütött süteményt (a folyamatról készült fotók egy része alább látható) ma bevittük az irodába, összehívtunk jó pár gyereket, és megkértük őket, hogy díszítsék fel. Íme az eredmény: a fele az arcomon landolt, a másik fele viszont jó lett!
És íme a receptje ennek a nagyon finom, nagyon egyszerű és nagyon jól feldíszíthető csokis sütinek:

Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg liszt
30 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csipet só
20 dkg étcsokoládé
3 ek kakaópor

A tojásokat a cukorral felverjük, majd belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat, majd a szintén felolvasztott csokoládét is, és beleteszünk egy csipet sót. Ízlés szerint adagolhatunk bele csokoládédarabkákat, apróra vágott diót vagy bármi mást. 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
A díszítéshez cukormázat készítünk: ehhez 4 tojásfehérjét porcukorral kemény krémmé verünk – akkor jó, ha sűrű, ragadós krém lesz belőle. A mázzal ízlés szerint bevonjuk a sütit, de akár rajzolgathatunk is rá, ha az jobban tetszik. A gyerekek különböző színes tortadíszeket, zizit, csokireszeléket stb. szórtak a tetejére. Illetve rám.
Ezúton is nagy köszönet a kis Dávidnak, Francinak, Matyinak, Kamillának, Petrának, Tamarának, Lupónak, Áronnak és a pici Nózinak!
Nagy munkában a csapat:

Matyi minőségellenőrzést tart:





jól éreztük magunkat, tényleg....




és itt a végeredmény:

 

tájkép, csata után:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése