2009. december 4., péntek

így fest egy díszvacsora, kéremszépen

A Német Turisztikai Hivatal (DzT) szervezésében nemrégiben zajlott le Pécsen egy hatalmas rendezvény, amelyen engem ért a megtiszteltetés, hogy főzhettem. Mint azt bizonyára tudjátok, Pécs lesz jövőre Európa egyik kulturális fővárosa, Isztambul és a Ruhr-vidék mellett. Ezt ünnepelendő, sok-sok magasrangú vendéget láttak vendégül a gyönyörű Palatinus szállodában. 
A menü a következő volt: 

Füstölt pisztráng savanyú kenyérrel és majonézes-almás céklasalátával (ez látható a képeken, sajnos több fotó pillanatnyilag nincsen)
 
Fácán erőleves parajjal töltött palacsintával
 
Bivalyhátszín vörösboros piros ribizlivel, gyöngyhagymakompóttal és kakukkfüves rakott burgonyával
 
Szilvalekváros máktorta tejbegrízzel és fehércsokoládéval
 
A német vendégek nagyon meg voltak vele elégedve:-)



1 megjegyzés:

  1. A vendégek nagyon meg voltak elégedve!
    Elképesztő volt az a profizmus, ahogyan Tamás a menü elkészítését, tervezését végezte. Ezúton is nagyon köszönöm Tamás!

    A könyvhez és a díjhoz őszintén gratulálok!

    Dernovics László
    képviselet vezető
    Német Turisztikai Hivatal (DZT)

    VálaszTörlés