és a recept:
Hozzávalók:
12 dkg kristálycukor
1 narancs és 1 citrom héja
1,5 dl tej
30 dkg apró kockára vágott sütőtök
1 csomag réteslap (6 darabos)
olaj
vaj
őrölt fahéj
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a reszelt citrom- és narancshéjat, majd a darált mákkal együtt sűrűre összefőzzük. Ha már kellemesen pépes, összekeverjük a vajon megpárolt sütőtökkel, majd hűlni hagyjuk. Egy nedves konyharuhára kiterítünk egy réteslapot, megkenjük olajjal, egy újabb lapot teszünk rá, azt is megkenjük, majd r.tesszük a harmadikat is. Elosztjuk rajta a töltelék felét, és szorosan feltekerjük. A másik három lappal mindezt megism.teljük. Kiolojazott tepsibe tesszük, tetejét is megkenjük olajjal, és 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt gyönyörű ropogósra sütjük. Ennyi! Sokan szeretik porcukorral is megszórni, de szerintem ez a tökös-mákoshoz nem illik. Jó étvágyat!
Tomi!!!
VálaszTörlésRendszeres olvasód lettem.
Ami viszont ennél fontosabb, h hétvégén kipróbáljuk a fahéjas-vörösboros aszalt szilvás lilakáposztádat.
Illetve lehet h a tökös-mákos rétes is becsúszik.
Dedikálásra még nemtom mikor jutok el, de dolgozom az ügyön.
Legyen szép napod!!! Peti