20 dkg tisztított saláta
(pl. madársaláta, spenót, treviso, ruccola stb.)
(pl. madársaláta, spenót, treviso, ruccola stb.)
10 dkg koktélparadicsom
5 dkg pirított zsemlekocka
2 dkg pirított fenyőmag
5 dkg pirított, vékony csíkokra
vágott szalonna
30 dkg komlórügy
1 ek snidling
zöldfűszerek, pl. petrezselyem, vagy ami épp akad
2 cl fehérborecet
2 cl málnaecet
1 tk mustár
2 ek olívaolaj
2 ek szőlőmagolaj
só, frissen őrölt bors, cukor
Az ecetet összekeverjük a sóval, borssal, cukorral és mustárral, majd lassan belekeverjük
az olajat (ez az ún. vinaigrette öntet, ami számos salátát képes teljesen új dimenziókba emelni). Megmossuk és megtisztítjuk a komlórügyet, a salátát és a félbevágott koktélparadicsomokat. A salátát leöntjük a vinaigrette-tel, és elosztjuk hat tányérra, majd rászórjuk a koktélparadicsomot, zsemlekockát, fenyőmagot és a szalonnát. A komlórügyet megsütjük-pároljuk egy kevés olívaolajban, majd ízesítjük sóval és borssal, végül belekeverjük a snidlinget, és az egészet a saláta köré szórjuk. Tépett zöldfűszerekkel tálaljuk.
ez tuti cucc Tamás! komlórügyet hol lehet beszerezni? (paradicsomot nem látom a képen, pedig pici piros pont jó jöt volna a kontrasztnak)
VálaszTörlésDobos C. József is ajánlja, a zsenge komlószárat (houblons) gyenge zöldbabként kezelve. Sőt, a reteklevelet is, spenót módra készítve.
VálaszTörléskomlóhajtást én se láttam mostanában pesten, de bioboltokban, biopiacon elő szokott fordulni! paradicsom - hát igen, elbújt a levelek között...
VálaszTörlés