2009. szeptember 29., kedd

írt rólam a Bors

a tegnapi számban – tudom, tudom, hogy későn szólok, de itt elolvashatják! sőt: a libacomb receptjét is megtudhatják belőle, bár Márton-nap még szerencsére messze van.

íme a hivatalos közlemény a könyvről!

most már publikus: október 15-én már a könyvesboltokban lesz a könyvem:-))) nagyon-nagyon-nagyon szép lesz! kapható lesz a Libri, Alexandra, Líra és Lant, Cora, Auchan, Tesco áruházakban, az interneten a bookline-on és a sunbooks-on, 3990 Ft-ért. a Kiadótól még olcsóbban lehet megrendelni, ezért mindössze annyit kell tenni, hogy írni kell az info@boook.hu címre, és akkor ők 2990 Ft + postaköltség áron postázzák (szerintem megéri)!
A Nők Lapja Cafén már írtak is a könyvről, ezen a linken meg lehet nézni.

De idemásolom a kiadó közleményét is, hogy mindent tudjatok. Várom a véleményeket!!!



Októberben jelenik meg Bereznay Tamás első szakácskönyve.


Bereznay Tamás meglehetősen ismert a gasztronómia iránt érdeklődők körében. A Nők Lapjában vezetett, rendkívül népszerű rovata révén hetente több százezer olvasóhoz jutnak el fantáziadús, mégis egyszerű receptjei, a Köztársasági Elnöki Hivatal illetve a patinás Kárpátai Étterem szakácsaként pedig azt is elmondhatja magáról, hogy diplomaták és koronás fők nyalták meg mind a tíz ujjukat egy-egy, általa összeállított vacsora után.
Ezeken a nagy sikerű eseményeken tapasztalta meg Bereznay Tamás azt, hogy a magyar gasztronómiai örökségnek nincs párja a világon. Leveseink, bográcsos ételeink és desszertjeink világszerte népszerűek, ugyanakkor jelenleg nem kapható a piacon olyan szakácskönyv, mely ezek receptjeit egyszerűen, közérthetően, modern formátumban gyűjtené össze. Tamás ezért döntött úgy, hogy összegyűjti a magyar konyha legfinomabb fogásait, és ezeket a mai igényeknek megfelelő, modern szakácskönyv formájában a nagyközönség elé tárja.
A könyv a hagyományos magyar ételsor szerint oszlik fejezetekre, így előételeket, leveseket, húsételeket, húsmentes ételeket, egytálételeket és desszerteket is tartalmaz. Sőt: belefért néhány olyan, igazi magyar hungarikum receptje is, mint a kovászos uborka vagy a halászlé. Haszonnal forgathatják a Mai Magyar Konyhát mindazok, akik szeretik a hagyományos magyar ételeket, de azok is, akik csak most barátkoznak a főzőcskézés gondolatával. Minden recepthez részletes leírás és étvágygerjesztő fotó is tartozik, így a könyv megállja a helyét a színvonalas nemzetközi kiadványok között is.
A Mai Magyar Konyha a Boook Kiadó Kft. gondozásában jelenik meg október 15-én, 252 oldalon. Kapható lesz a Libri, Alexandra, Líra és Lant könyváruházakban, könyvesboltokban, Cora, Auchan és Tesco hipermarketekben, gourmet szaküzletekben és megrendelhető a Kiadónál is, kedvezményes áron.
Fogyasztói ár: 3990 Ft, a Kiadónál történő megrendelés esetén 2990 Ft+postaköltség.
További információért kérjük, keressen bennünket!

Kapcsolat:
Boook Kiadó Kft., 1061 Budapest, Király u. 28., tel.: (20) 211-0111, info@boook.hu
www.boook.hu, www.bereznaytamas.blogspot.com

és ilyen a címlap:


2009. szeptember 28., hétfő

dedikálás lesz!

október 17-én dedikálom először a könyvemet, a budapesti Nagy Vásárcsarnokban (Fővám tér). részletek hamarosan!

2009. szeptember 25., péntek

nyomdában a könyv!

tegnap nyomdába adtuk a könyvet!!! felemelő, megható pillanatok voltak:-))) itt Juci, a szerkesztő nézegeti a plottert. ez egy nyomat, ami még az igazi nyomdagép indulása alatt készül. itt még ha észreveszünk hibát, akkor javíthatjuk.

 ez juci kedvenc képe a könyvből:
 
ezek mi vagyunk: Peti, én, Balázs és Dávid. Juci fényképez.

ilyen egy ív:

és ilyen sok ív:
 
itt jönnek szépen sorban:
 

 

2009. szeptember 16., szerda

éljen a pulyka!

Ha unja a csirkét, de nem vágyik nehezebb húsra, ideális lehet a pulyka. Az eheti Nők Lapjában pulykahúsból készült recepteket kínálunk.

2009. szeptember 13., vasárnap

rumbach 7

a Rumbach 7 egy új étterem, értelemszerűen a Rumbach Sebestyén u. 7 szám alatt (VII. kerület). nem azért mondom, de nagggyon jól főznek:-)))) jó, én vagyok a séf, de szerintem elég jó kis menüt sikerült összeállítani. szombaton már teszteltük is, íme például a lazac, és én, ahogy éppen hevesen gesztikulálva magyarázok (mint mindig) . az éttermet magát persze elfelejtettük lefényképezni, de majd legközelebb. a hölgy a képen egyébként nem a feleségem, hanem Juci, aki a könyvemet szerkeszti (hamarosan!!!).











2009. szeptember 10., csütörtök

Nem pite, pita!

Ezt a sajátos lepényszerűséget elsősorban a tőlünk délebbre fekvő európai országok kedvelik. Érdemes vele megbarátkozni! Pitás receptek a Nők Lapja aktuális számában.

2009. szeptember 3., csütörtök

Jön, jön, jön...

Nemsokára többet is írok a könyvről, addig is itt a kiadó, a Boook Publishing weboldala. itt már látni valamit belőle:-)

A legvidámabb barack

tudom, hogy nem olyan jó vicc, de nem bírtam ellenállni.... A Nők Lapja aktuális számában az őszibarack felhasználására adunk néhány tippet.

2009. szeptember 1., kedd

Dobpergést kérek...

Eddig igyekeztem eltitkolni, de már nem bírom tovább magamban tartani: nemsokára megjelenik az első könyvem! Gőzerővel folynak a fotózások, esténként recepteket körmölünk, és nyomdai árajánlatokat silabizálunk. Pillantás a kulisszák mögé - avagy így készült!